Start amateurvoetbal 2018/'19

Vanuit het amateurvoetbal waren de reacties op de latere start van de competitie positief wat ertoe heeft geleid dat ook het komende seizoen pas na de zomer van start zal gaan. Minder spelers hoeven hun eerste wedstrijd(en) te missen, waardoor spelers en trainers een betere voorbereiding hebben op het seizoen. 

De Tweede en Derde divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 25 en 26 augustus. De Hoofdklasse mannen begint een weekend later op 1 en 2 september.

In datzelfde weekend beginnen de bekercompetities voor de rest van het amateurvoetbal. Op 22 en 23 september starten de overige competities van de categorie A en B, waaronder de Topklasse vrouwen en de overige mannen-, vrouwen- en jeugdcompetities.

Bekercompetitie veld

De bekerpoulewedstrijden staan gepland voor de volgende data: 1/2 september 2018, 8/9 september 2018, 15/16 september 2018. Overige bekerdata worden gepubliceerd in de volledige speeldagenkalenders, die in januari 2018 bekend worden gemaakt. Door pas na de zomervakantie te beginnen met bekerwedstrijden in het weekend, hoeven minder voetballers hun eerste wedstrijd(en) te missen. Daarnaast kunnen voetballers, trainers, teams én clubs zich beter voorbereiden op de start van de competitie. Als bijkomend voordeel loopt het voetbalseizoen ook langer door, wat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld, met hierdoor meer kans op mooi weer en dus minder kans op afgelastingen.

Speeldagenkalender 2018/’19

De volledige speeldagenkalenders voor het seizoen 2018/’19 worden in januari 2018 gepubliceerd.
Houdt hiervoor de KNVB website in de gaten. 

 

bron: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/42372/amateurs...